Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ανταπόκριση απο Κερατέα και νέο κάλεσμα - αντιεξουσιαστές/αναρχικοί Λαυρίου

                 Μια μικρή ανταπόκριση και ένα νέο κάλεσμα για αύριο Παρασκευή.

Μιας και είχαμε αναλάβει την ευθύνη για το σημερινό κάλεσμα,και μιας και αυτό δεν είχε το προσδοκόμενο αποτέλεσμα,νιώθουμε την ανάγκη να γράψουμε ένα κάτι πάνω σε αυτό.

Το κάλεσμα απο μεριά μας έγινε με την γνώση που είχαμε αποκομίσει μέσα απο την τριβή μας με τους υπόλοιπους κατοίκους της Λαυρεωτικής, ότι μπροστά στην λήξη της αναβολής σήμερα στις 7 το απόγευμα,επρόκειτο να ακολουθήσει σύγκρουση στην οποία θα κρινόνταν εν πολλοίς το αποτέλεσμα της εκεί διαδικασίας. Αυτό δεν συνέβει για πολλούς λόγους.

Αφενός σήμερα το μεσημέρι βγήκε απο το ειρηνοδικίο Λαυρίου μια απόφαση που πρόσταζε την παύση των εργασιών μέχρι να παρθεί η τελική απόφαση μετά τις γιορτές, πράγμα που για το συντονιστικό του αγώνα θεωρείται μια μικρή νίκη. Για εμάς εξακολουθεί να είναι νομιμοποίηση απο την πίσω πόρτα κάτι περι του οποίου δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν διάλογος,όχι να αναβάλουμε το έγκλημα για ένα χρόνο.

Ένα δεύτερο πράγμα το οποίο εμπόδισε στην επιτυχία του καλέσματος, ήταν η απουσία του ντόπιου κόσμου που οφείλοταν κατα κύριο λόγο στον χείριστο καιρό, καθώς δεν σταμάτησε να βρέχει για πανω απο 6 ώρες ασταμάτητα.

Τέλος, η απόφαση του συντονιστικού αλλά και μεγάλης μερίδας κατοίκων της Κερατέας να μην συγκρουστούν για να μην επιβαρύνουν την θέση των συλληφθέντων που παρουσιάζονται αύριο το πρωί, έκανε πολύ κόσμο που είχε κατέβει να μην θέλει να προχωρήσει σε μια πιο δυναμική κινητοποίηση και να μην έχει το κάλεσμα αυτό τον χαρακτήρα που θα θέλαμε να έχει όταν το σχεδιάσαμε.

Μετράμε στα πολύ θετικά την μεγάλη και δυναμική παρουσία συντρόφων στο κάλεσμα,καθώς και την ωριμότητα αρκετών να ζυγίσουν τους παραπάνω λόγους έτσι ώστε να ληφθεί μια αν μη τι άλλο όχι λανθασμένη απόφαση.

Αυτά οσον αφορά το σήμερα.

Όσον αφορά το αύριο, ημέρα Παρασκευή, θα θέλαμε να κάνουμε ένα νέο κάλεσμα και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας στα οδοφράγματα με όλους τους συντρόφους και κάθε αλληλέγγυο στον αγώνα ενάντια στα ΧΥΤΑ για τις 19:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου