Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Αναδημοσίευση 2

http://antixyta.blogspot.com/
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ...



ΚΕΡΑΤΕΑ 12η ΜΕΡΑ










ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΑ ΜΑΤ.









Η σημερινή μέρα ήταν εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες.

Το σημείο του μπλόκου επισκέφθηκε ο κος Αλαβάνος, ο οποίος δεν παρέστη στη τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου θέλοντας να στηρίξει με αυτό τον τρόπο τον αγώνα του λαού της Κερατέας.



Μετά από τις σχετικές συζητήσεις με τους αξιωματικούς ανακοινώθηκε από την πλευρά της αστυνομίας ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να περάσουν από το κλειστό σημείο και δεν τους επιτρέπεται να περπατήσουν στη Λεωφ. Λαυρίου. Μόνο ο κος Αλαβάνος είπαν μπορεί με συνοδεία να επισκεφτεί το χώρο.







Κατόπιν οι κάτοικοι δήλωσαν πως αφού απαγορεύεται να πάνε από τη λεωφόρο, θα πάνε από τα χωράφια. Και τότε είδαμε να συμβαίνει το εξής κωμικό-τραγικό.

Οι κάτοικοι περπατούσαν ειρηνικά μπροστά και οι αστυνομία ακολουθούσε από πίσω, προσπαθώντας να βρει σημείο για να περάσει μπροστά και να σταματήσει το κόσμο. Σε όλη αυτή τη διάρκεια οι αξιωματικοί προσπαθούσαν να ενημερώσουν τους ανωτέρους και να πάρουν εντολές, οι διμοιρίες είχαν ιδρώσει στη κυριολεξία και προσπαθούσαν να βγάλουν επί τόπου σχέδιο δράσης.



Μετά από πολλά διαλείμματα για ανάσα και νερό οι ένστολοι κατάφεραν να φτάσουν και αυτοί στο σημείο που πήγαν οι κάτοικοι για να επιβεβαιώσουν ότι δε γίνεται καμία εργασία. Οι κάτοικοι αποχώρησαν ειρηνικά και οι δυνάμεις παρέμειναν έως ότου ήρθαν αυτοκίνητα για να τους κατεβάσουν.





... τελικά επέστρεψαν όλοι σώοι και αβλαβείς!!!



Από τη πλευρά του ο Δήμαρχος Κερατέας κος Ιατρού δήλωσε πως ειλικρινά δε καταλαβαίνει το λόγο της παρουσίας στο σημείο και ζήτησε για μια ακόμα φορά να λάβει επίσημη απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό.











Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της Κερατέας διοργανώνουν Συναυλία Διαμαρτυρίας στην πόλη της Κερατέας (Κόμβος Μητραντώνη) την Πέμπτη 23/12 για να διαμαρτυρηθούν για το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό ΕΓΚΛΗΜΑ που συντελείται στην περιοχή τους και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Ενάντια στην παράνομη παρουσία των ΜΑΤ, την βία και τον ξυλοδαρμό των πολιτών και την σύλληψη νέων παιδιών με ψεύτικες κατηγορίες.











Τον αγώνα των κατοίκων θα στηρίξουν με την παρουσία τους οι καλλιτέχνες:













ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ





ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ





ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΖΑΡΑΛΙΚΟΣ





ΕΥΤΥΧΗΣ ΖΑΡΜΠ





ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΖΕΜΕΝΙΔΗΣ





ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ





ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ





ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ





ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ





ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ





ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΡΙΖΟΣ





ΖΑΚ ΣΤΕΦΑΝΟΥ





ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ





ΧΑΤΖΗΦΡΑΓΚΕΤΑ





CHUCHO S.H.S.





ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ









Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.







Η έναρξη: 19:00









Στηρίξτε τον αγώνα μας να σώσουμε τον Αρχαιολογικό Χώρο του Οβριοκάστρου Κερατέας, το υδατόρεμα Μουζάκι και την ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής από μία οικολογική καταστροφή.









ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.





Υ.Γ. - Εννοείται πως ετοιμάζεται βίντεο με περισσότερο υλικό και από τη σημερινή "ξενάγηση" και από τη χθεσινή αλλαγή βάρδιας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου