Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Αναδημοσίευση από blog antixyta.blogspot.com

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ - E΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Όλοι την Πέμπτη 23/12 στη συναυλία στην Κερατέα στις 7μμ

(κόμβος Μητραντώνη)προσυγκέντρωση των σωματείων στις 6,00μμ

στον κόμβο της Κακιάς Θάλασσας επί της Λαυρίου και πορεία στο χώρο της συναυλίαςΕδώ και 10 μέρες ο λαός της Κερατέας δίνει ένα ηρωικό αγώνα ενάντια στις δυνάμεις καταστολής που εγκατέστησε η κυβέρνηση στην περιοχή για να υπερασπίσει τους εργολάβους και να επιβάλει την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην προστατευμένη αρχαιολογική και χαρακτηρισμένη ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχή του Οβριόκαστρου.Τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, οι σφαίρες καουτσούκ, η πυροσβεστικές αντλίες, η θερμική ανίχνευση ανθρώπων που δοκιμάστηκαν καθώς και η απίστευτη βιαιότητα, οι συλλήψεις και οι κατασκευασμένες κατηγορίες, οι παραπομπές με τον τρομονόμο, όχι μόνο δεν έκαμψαν την αντίσταση των κατοίκων αλλά αντίθετα ακόμα πιο μαζικά στηρίζουν το μπλόκο με συμμετοχή πολλών εκατοντάδων ανθρώπων νύχτα - μέρα για να μην επιτρέψουν την έναρξη των, εκτός όλων των άλλων, αυθαίρετων και παράνομων εργασιών.Η κυβέρνηση της τρόικα – ΕΕ – ΔΝΤ που με το Μνημόνιο ισοπεδώνει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κατεδαφίζει κάθε δημόσια κοινωνική υπηρεσία και παροχή (Παιδεία, Υγεία κλπ) προχωράει στην καταστροφή του περιβάλλοντος και το παραδίδει βορρά στα επιχειρηματικά σχέδια των κατασκευαστικών σήμερα, των εταιρειών αποκομιδής και διαχείρισης των σκουπιδιών αύριο.Το ζήτημα του ΧΥΤΑ της Κερατέας και η μόλυνση του περιβάλλοντος που θα επιφέρει θα δώσει τη χαριστική βολή, εκτός από τη Λαυρεωτική, στα ήδη επιβαρυμένα Μεσόγεια και το Λεκανοπέδιο ευρύτερα. Οι ΧΥΤΑ πρέπει να σταματήσουν παντού και να αντικαταστούν από ένα δημόσιο αποκεντρωμένο σύστημα διαχείρισης των σκουπιδιών με ανακύκλωση και επεξεργασία ώστε να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.Ο αγώνας του λαού της Κερατέας είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στον αγώνα• Όχι ΧΥΤΑ στην Κερατέα και πουθενά αλλού

• Κάτω το Μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και των εργολάβων.

• Να αποχωρήσουν ΤΩΡΑ τα ΜΑΤ και οι εργολάβοι από την περιοχή.

• ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

• Απόσυρση όλων των κατηγοριών εις βάρος των συλληφθέντων κατοίκων

• ΔΗΜΟΣΙΟ – ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ με ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΜΕΙΩΣΗ,ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ==========================================================

Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής Παλλήνη 21.12.2010ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ- ΕΠΕΙΓΟΝΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ• Ο λαός της Κερατέας αντιστέκεται, κρατάει και υπερασπίζεται τον τόπο του. Το κράτος καταστρέφει το περιβάλλον, φυσικό, πολιτιστικό. Στα σκουπίδια και οι αρχαιότητες. Νέα ήθη.

• Το μνημόνιο δε καθορίζει μόνο το στομάχι μας, αλλά παραδίδει στην πυρά και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

• Ανήλικοι σύρονται στα δικαστήρια, η αστυνομία δέρνει αλύπητα, για να υπε-ρασπιστεί τους εργολάβους, τα ΜΜΕ κωφεύουν ή παραπληροφορούν, οι μα-θητές είναι στους δρόμους και η πολιτεία φροντίζει έργω να κάνουν οι δυνά-μεις καταστολής πρακτική εξάσκηση στα δακρυγόνα.Δεν πρέπει να τους αφήσουμε μόνους.

Πέμπτη 23/12, ώρα 19.00, στην περιοχή του Οβριοκάστρου,

εκεί που το κράτος δείχνει το αληθινό του πρόσωπο και ταυτίζεται με τους μεγαλοεργολάβους, ο λαός της Κερατέας μάς περιμένει στη Συναυλία που οργανώνει, για να συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι τη νίκη.

Οι καθηγητές θα είναι κοντά τους.

Το οικολογικό έγκλημα που διαπράττεται αφορά όλους.

Υψώνουμε τη φωνή μας, στεκόμαστε δίπλα τους , καταγγέλλουμε.

Τα θύματα πολλαπλασιάζονται.

Σήμερα ο λαός της Κερατέας, αύριο εμείς.ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΔημήτρης Παπαθεοδώρου

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιάννης Αντύπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου