Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Κανόνι υψηλής πίεσης νερού, επίσης γνωστό ως "αύρα"... Χουντική Πραγματικότητα.

Δικαιολογημένα τα ΜΑΤ λοιπόν φώναζαν αφιονισμένα "ήρθε η χούντα, ήρθε η χούντα"! Βλέποντας ένα δολοφονικό μέσο καταστολής να ξαναχρησιμοποιείται εν έτει 2010 ενώ η τελευταία εφαρμογή του ήταν το 1975 πώς να μην σκιρτήσει μέσα τους το λαθοκρυμμένο σπέρμα του καταδότη, του γερμανοτσολιά, του Χίτη, του δοσύλογου, του ΕΠΕΝίτη, του βασανιστή της χούντας; 

Live your myth in Greece's police state...

αποσπάσματα από μέσο αντιπληροφόρησης:

κερατέα-αύρα
από κ@ποιος 11:02μμ, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010
Χρήση αύρας, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χημικά, η απάντηση των ΜΑΤ σε λίγες μολότοφ και στη δυναμίτιδα που κάποιοι κάτοικοι ρίχναν στο χώρο του Ομβριόκαστρου, προς τα σημεία που είναι ακροβολισμένοι οι μπάτσοι στη γύρω περιοχή μέσα στα χωράφια (γιατί οι μπάτσοι είναι διασκορπισμένοι παντού). Αυτή τη στιγμή τα πράγματα έχουν ηρεμήσει.


Νέα από το μπλόκο της Κερατέας στο ΒΙΟ.ΠΑ
από Λαυριώτης! 11:38μμ, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010
Κατα αρχήν να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα σχετικά με την "αύρα" που έδρασε, απόψε κατά των κατοίκων.
Δεν πρόκειται για τις παλιές "αύρες" (Θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς 3 ανδρών), τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '70 για την καταστολή διαδηλώσεων και έχουν αποσυρθεί εδώ και χρόνια από την κυκλοφορία.
Πρόκειται για ένα, από τα πόσα δεν γνωρίζω, ολοκαίνουργιο υδροφόρο όχημα, βολής νερού από ένα "κανονάκι" στην οροφή της καμπίνας οδήγησης, με μεγάλη πίεση και σε μεγάλη απόσταση.
Διαθέτει και η Πυροσβεστική παρόμοια οχήματα εδώ και χρόνια, αλλά δεν τα έχω δει ποτέ να επιχειρούν κατά διαδηλωτών.
Το καινούργιο "παιχνιδάκι" λοιπόν της ΕΛΑΣ, είναι βαμένο σε μπλέ σκούρο χρώμα, όπως οι κλούβες. Η καμπίνα οδήγησης προστατευται από δικτυωτό μεταλλικό πλέγμα και είναι ελαστιχοφόρο (με ότι αυτό συνεπάγεται).
Απόψε λοιπόν εγκανίασαν, "τον εναλλακτικό τρόπο αντιμετώπισης διαδηλωτών", όπως είχε δηλώσει ο Χρυσοχοίδης, όταν υποσχόταν πριν 1,5 χρόνο την κατάργηση των χημικών, ως μέσο καταστολής.
Το "παιχνιδάκι" εφόρμησε κατά των κατοίκων έχοντας βάλει σε λειτουργεία την σειρήνα που διαθέτει και από απόσταση 25-30 μέτρων, εξαπέλυσε βολές νερού. Πίσω του έρχονταν τροχάδην οι διμοιρίες εξαπολύοντας ένα καταιγισμό εκτοξευόμενων δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Ο κόσμος υποχώρησε προς τα παρακείμενα χωράφια, χώρος απλησίαστος από τους ΜΑΤάδες και ειδικά την νύχτα.
Ίσως όμως το "παιχνιδάκι" τους να μην είναι τελικά τόσο αποτελεσματικό, γιατί συμπολίτες μας που δεν κατάφεραν να αποκρυνθούν  έγκαιρα και δέχθηκαν στην πλάτη τους αυτές τις υδροβολές, διαπίστωσαν οτί δεν ήταν και κάτι φοβερό, πλην του γεγονότος οτι έγιναν "μούσκεμα" ιδιαίτερα δυσάρεστη κατάσταση, ειδικά με τις θερμοκρασίες που επικρατούν στη περιοχή. Αναγκάστηκαν να πάνε σπίτια τους ν΄αλλάξουν και να επιστρέψουν στο μετερίζι.
Όλα αυτά που περιγράφω συνέβησαν από τις 7:30 μέχρι τις 9:30 περίπου.
Πριν από μισή ώρα περίπου που έφυγα από το σημείο ήταν η κατάσταση ήταν ως εξής¨
Οι διμοιρίες είχαν επιστρέψει στο σημείο που συνηθίζουν, δηλαδή στην είσοδο του δρόμου προς το Οβριόκαστρο, στη Λεωφ. Λαυρίου και οι κάτοικοι 400-800, σιγά σιγά γέμιζαν το τμήμα της Λεοφώρου από αυτό, μέχρι το μπλόκο του ΒΙΟΠΑ.
Πιθανολογώ ότι λόγω της παρουσίας του κόσμου ακόμη και αυτήν την ώρα μπορεί να γίνει νέα επιχείρηση,



κανόνι νερού
από σοσιαληστρική πραγΜΑΤικότητα 4:10πμ, Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Image scaled down
αναδημοσίευση από ελευθεροτυπία
Πρόβα με «κανόνι» νερού της ΕΛ.ΑΣ. στην Κερατέα
Τέταρτη νύχτα συγκρούσεων κατοίκων με τα ΜΑΤ
Τελευταία ενημέρωση: 22:38 Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010
Συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων που εναντιώνονται στην κατασκευή ΧΥΤΑ, στην περιοχή του Ομβριοκάστρου. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ εκτός από δακρυγόνα χρησιμοποίησαν, για πρώτη φορά, και μηχάνημα εκτόξευσης νερού κατά των συγκεντρωμένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου μια ώρα υπήρξε ένταση στο σημείο όταν περίπου 200 κάτοικοι της περιοχής, που αντιτάσσονται στην κατασκευή ΧΥΤΑ, συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις.
Συγκεντρωμένοι πέταξαν "μολότοφ" και πέτρες κατά των αστυνομικών κι εκείνοι απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Το εντυπωσιακό είναι πως για πρώτη φορά χρησιμοποίησαν μηχάνημα που εκτοξεύει νερό.
Ο δήμαρχος Σταύρος Ιατρού, μιλώντας σε δημοσιογράφο της "Ε",  επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν "κανόνι νερού" για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.
Η πρακτική αυτή είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό, χρησιμοποιείται σε διαδηλώσεις και άλλες περιπτώσεις που οι αστυνομικοί θέλουν να διαλύσουν συγκεντρωμένο πλήθος. Η απώθηση με ειδικό όχημα το οποίο διαθέτει "κανόνι νερού" έχει αντικαταστήσει σε πολλές χώρες του εξωτερικού τα δακρυγόνα, ωστόσο, ...................
(εδώ το άρθρο της ελευθεροτυπίας διακόπτεται)

παλαιότερο άρθρο Ε
από για τα κανόνια νερού 4:14πμ, Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010
Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009 Η φυσούνα φεύγει, η μάνικα έρχεται
Με την επικοινωνιακή εξαγγελία της μη χρήσης δακρυγόνων κατά διαδηλωτών προσπάθησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις της περασμένης εβδομάδας.
Πάντως, σε περίπτωση ανάγκης για καταστολή διαδηλώσεων λόγω επεισοδίων, οι διευθύνσεις αστυνομικών επιχειρήσεων Αθηνών και Θεσσαλονίκης έχουν ήδη δύο ειδικά οχήματα ρίψης νερού, τα οποία κοστίζουν πάνω από 250.000 ευρώ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο όχημα που βρίσκεται στην Αθήνα γίνονται ήδη εκπαιδεύσεις τριμελών πληρωμάτων, αφού όλοι οι πολύπλοκοι χειρισμοί του γίνονται ηλεκτρονικά. Μάλιστα απαιτείται μεγάλη ακρίβεια, διότι η λανθασμένη χρήση του συστήματος εκτόξευσης νερού μπορεί να αποβεί μοιραία για ανθρώπινες ζωές.
Το μεγάλο μυστικό που κρύβεται πίσω από την αθώα, φαινομενικά, κατάβρεξη των διαδηλωτών είναι η χρήση χημικού μέσα στο νερό, το οποίο έχει επίσης δακρυγόνο δράση. Στα οχήματα κατάβρεξης που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό συνηθίζεται η χρήση ειδικού υγρού, το οποίο προσμειγνύεται αυτόματα κατά την εκτόξευση.
Μέχρι στιγμής, οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες δεν έχουν λάβει καμία εγκύκλιο για την απαγόρευση της χρήσης δακρυγόνων, έχουν δεχτεί μόνο απλές συστάσεις για όσο το δυνατόν λελογισμένη χρήση (και μάλιστα αυτόν με τη μικρότερη δραστικότητα). Επιχειρησιακά αναφέρεται ότι σε περίπου ένα μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του προσωπικού προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ειδικό όχημα.
Σε ό,τι αφορά την άλλη εξαγγελία περί χρήσης διακριτικών από όλους τους αστυνομικούς (και ενδεχομένως αναγραφής ονοματεπώνυμου) έχουν υποβληθεί διάφορες εισηγήσεις για να αντιμετωπιστούν προβλήματα τεχνικής φύσεως, όπως για παράδειγμα το σημείο και το τμήμα της στολής στο οποίο θα εμφανίζεται, προκειμένου να μην είναι δυνατή η απόκρυψή του με διάφορα προσχήματα.
Γ. ΜΑΡΝΕΛΛΟΣ

(όμως και οι φυσούνες και οι μάνικες μένουν... το αστυνομικό κράτος είναι πραγματικότητα...)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου